Splošni pogoji

Blago, naročeno v naši spletni knjigarni, bomo poslali na navedeni naslov po pošti. Blago je navadno dostavljeno v 2 do 5 delovnih dneh po naročilu.

Stroški dostave so pavšalni in znašajo 3,50 EUR na posamezno naročilo. Pri naročilu nad 5 knjig vam stroške dostave krijemo mi. Za naročila knjig v tujino vam knjige zaračunamo po veljavnem ceniku poslovanja Pošte Slovenije s tujino.

Odstop od pogodbe

Kupec lahko od pogodbe odstopi v 8 dneh od prejema blaga s pisnim obvestilom brez navedbe razloga za odločitev. Prejeto blago lahko vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15 dneh od dneva obvestila o odstopu. Poštnino vračila plača kupec, celotno kupnino vam bomo najkasneje v 5delovnih dneh vrnili na vaš transakcijski račun. Prosimo vas, da ob vračilu blaga navedete vaš transakcijski račun.

Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno na naslov: Studia humanitatis, Beethovnova 2, 1000 Ljubljana. V nasprotnem primeru vam kupnine ne upoštevamo.

Dokumentacija o naročilu

Vsa dokumentacija o naročilu bo shranjena na založbi za obdobje, ki je določeno z zakonom in je izstavljena v slovenskem jeziku.

Politika zasebnosti

Vašim osebnim podatkom posvečamo posebno skrb in pozornost. Vsi podatki, ki jih vnesete ob naročilu so skrbno varovani in jih v nobenem primeru ne posredujemo tretjim osebam. Trudimo se, da je naša spletna trgovina v skladu z regulativo in se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne trgovine studia-humanitatis.si, STUDIA HUMANITATIS, Zavod za založniško in raziskovalno dejavnost v nadaljevanju STUDIA HUMANITATIS, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in v skladu z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.
Za potrebe poslovanja spletne trgovine studia-humanitatis.si zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletni trgovini

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnih trgovin. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko spletne trgovine med drugimi shranijo tudi druge piškotke, kot so piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku STUDIA HUMANITATIS shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca, njihova veljavnost pa je maksimalno 2 leti.

Upravitelj spletne trgovine studia-humanitatis.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. STUDIA HUMANITATIS podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije d.d.) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih STUDIA HUMANITATIS zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov STUDIA HUMANITATIS.

Ukinitev uporabniškega računa

Če želite na spletni trgovini studia-humanitatis.si ukiniti vaš uporabniški račun, lahko pošljite  zahtevek po elektronski pošti na info@studia-humanitatis.si

V sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

  • V naslovu sporočila: Ukinitev uporabniškega računa
  • V vsebini naročila : a) ime in priimek uporabnika, b) naslov uporabnika, c) elektronska pošta, s pomočjo katere je bil odprt uporabniški račun
  • Zahtevek za ukinitev uporabniškega računa mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

STUDIA HUMANITATIS skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.